Wednesday, September 10, 2008

of Kursus Kahwin

met Af at Shah Alam court. we had quite a lengthy chat while waiting for the Court to start.Af was telling me that she just got back from "Kursus Kawhwin".

Af : Fad better pegi kursus kahwin tu cepat, soon diorang nak buat 3 hari 2 malam siap ngn qiyamullail.

me: Yaka, God!lama tu, kursus sekarang kene bayar berapa?

Af: RM80.00

Me: 3 hari 2 malam plus qiyamullail?hmm, mesti lagi mahal kan?

Af: a'a, around RM120.00

Me: if dalam masa lima tahun still tak de plan nak kahwin watpe nak pegi?

Af: if pegi sekarang sehari je, nanti 3 hari 3 malam, plus qiyamullail.

*****Af's friend interjected, "certificate tu valid sampai bila?".

Af: 3 tahun kot.

Me: la, then penat jelah pegi! (rather puzzled)

note: why did i even bother considering?(tak relevant langsung!):P

but i'm all happy for Af!nanti boleh kirim saree cantek2 kat india eh:)

19 comments:

Rahayu Mumaz said...

ye ke tak relevant fad? eleh2... gi je lah, just in case ter'kawin' witihin that 3 years validity period...^_^

shueyluweyduwey said...

ngueh ngueh ngueh.aku baru nak interject.tuh la fad.betul ker tak relevant?abg ehem ehem tuh nak letak mana.=)

Dhani said...

:)

fadiahnadwafikri said...

Fad to Ayu-tak bleh ayu, risiko tinggi kang tak leh adjust within 3 tahun, burn la 8o hinggit hahahah!:P

Fad to shuey-hahaha, spekulasi semata2 tu cik shuey, not substantiated so tak hold water!:P shuey pon dinsaihati utk pegi kursus kawen sebelum kena paksa 3 hari 2 malam:P plus qiyamullail, kang silap2 kena jadi imam kang bahaya!:P

fadiahnadwafikri said...

Fad to Dhani- :), sonok la awak kan, dah lepas!:P

...but I digress said...

eleleeleeee faaaaaaaad! peminat keliling pingang boleh eh cakap tak relevan?

eja kursus kahwin pun dah silap.aiyooo.hehehe.

fadiahnadwafikri said...

af, hahahaha, lawak lawak!:P

tgk, eja pon fail camna??lol

Anonymous said...

sorry.. i've been to kursus kahwin before. and, fyi, the certificate is valid for a lifetime.
and i do suggest you go now
cheers!

fadiahnadwafikri said...

Fad to anonymous-thanks for the info.:P

asniloveschocolate said...

ehem ehem ehem. ;)

fadiahnadwafikri said...

Fad to Madam Asni-ehem ehem balik :P

Dhani said...

banyak tul komen kat entry ni. entry panas! hihiihi. :p

Anonymous said...

napa tak pergi kat uia dulu..rm30 je.valid lifetime la tu.2 hari yang menyeronokkan

fadiahnadwafikri said...

eheh, mungkin masih belum ada kesediaan kot, termasuklah sekarang:P

farhati said...

tak bersedia?

*choking*,*batuk2*

let us vote.

siapa kata fadiah in denial angkat tangan!!

me: angkat tangan dengan beriya nye =P

fadiahnadwafikri said...

Fadiah To Ati-hahahahahha!mmg tak bersedia lagi la ati, dulu suka masak, sekarang tak sempat masak,itu symtom ketidaksediaan dan alasan (masalh komitmen sbenanya) hehehe:)

ati plak-dulu tak minat masak, sekarang rajin sangat memasak, dahla masakan sedap2..nak kena report kat ur mom nih:Plol

farhati said...

masak untuk kepuasan diri laa!! takde maknanya dah bersedia ke tidak.. heh!

fadiahnadwafikri said...

Fadiah to ati-eheheheheh:P

Moeh said...

bagus la kalau dia nk buat balik 3D2N sbb tu la cara org dulu pegi kursus kawin. the one which I went before getting married (ehem2 now dh ada cute baby girl :D) mmg bosan buang masa. dh tu penceramah bangga buat dosa, bangga citer dia menghalalkn yg haram. siap citer camne nk dpt anak laki la anak pempuan la, sure totally lari tajuk.

in the past masa they use to conduct for 3D2N mmg dia akan uji setiap peserta cara amik wuduk, solat sumer.. yg skrg ni hampeh, RM80 membazir dan buang masa. I would suggest pegi yg bermalam tu, boleh kenal org n tolong org lain yg masih terkial.. ops terlebih emo lak..

enjoy